Бекрић напустио савез

ЕМИР БЕКРИЋ ЈЕ НАКОН ОКО ДВЕ И ПО ГОДИНЕ НАПУСТИО СРПСКИ АТЛЕТСКИ САВЕЗ, А КРОВНА КУЋА СРПСКЕ КРАЉИЦЕ СПОРТОВА ПОЈАЧАЛА ЈЕ СВОЈЕ РЕДОВЕ ДОВОЂЕЊЕМ МИХАИЛА ДУДАША КОЈИ ПРЕУЗИМА ФУНКЦИЈУ КОЈА ЈЕ ГОДИНАМА БИЛА ПРАЗНА – СПОРТСКОГ ДИРЕКТОРА.

Први октобар 2022. означио је неки нови почетак за српску атлетику и САС. Пред почетак припрема за нову сезону савез је напустио Емир Бекрић, који је обављао функцију помоћника селектора задужен за млађе категорије, а ново лице биће Михаил Дудаш. Поред промене кадрова, како незванично сазнајемо компанија ’’Yеттел’’ више није генерални спонзор савеза.

Бекрић ће се посветити раду у Партизану са којим је уговор потписао пре неколико месеци. Враћа се на место успеха где ће покушати да врати клуб на стазе старе славе, а тамо га чекају добро позната лица која су ту била и док је трчао за црно-беле Драган Животић, Сања Глигић и  Милан Павловић Мане.

Emir Bekrić i Edin Zuković
U20 Prvenstvo Srbije 2022. – 29. januar – Emir Bekrić i Edin Zuković, pomoćnik i selektor; Foto: Atlex

Емир је такмичарску каријеру завршио на крају 2019. године након раскола у клубу и гашења Партизана 1945 што је као епилог имало да је он заједно са већином тренера и атлетичара отишао после жустрих свађа. Међутим након две и по године пружене су руке, конфликти су заборављени и сада ће поново радити заједно да врате клуб из Хумске на сениорску мапу.

Иначе Бекрић се већ одређено време бави и тренерским послом па је након тренирања Дајане Петковић из Црвена звезде сада задужен за каријере Милоша Марковића из истог клуба као и Милоша Раовића из Партизана.

Са друге стране САС је добио велико појачање у виду Михаила Дудаша. Најбољи српски вишебојац свих времена, који се у марту ове године званично опростио од активног бављења, је такође прешао преко претходних сукоба које је имао са челницима док је био активан атлетичар и као спортски директор и особа задужена за развој млађих селекција покушаће да побољша оно што је њему као атлетичару сметало и недостајало. Из прве руке зна које су то ствари и на чему и како треба радити тако да нема сумње да је ово одлична ствар за српску атлетику.

Позиција спортског директора у САС-у је упражњена око две године од када је изненада ту позицију напустио Слободан Поповић.

Mihail Dudaš, Dvoransko prvenstvo Evrope u Beogradu 2017
Mihail Dudaš, EP Beograd; Foto: Telegraf/Marko Todorović

Након три године компанија Теленор, коју је наследио ’’Yеттел’’, повлачи се из Српског атлетског савеза. Челници ове мобилне компаније нису искористили опцију да продуже сарадњу за још једну годину која је била опциона у уговору тако да ће челници САС-а морати у потрагу за новим генералним спонзором и средствима која ће обезбедити несметан рад за наредну годину(е). Иако и даље ова компаније стоји на званичном сајту, на новом паноу за пројекат ”Брзином до звезда”, који је у оптицај пуштен 1. октобра, види се изостанак ’’Yеттел’ лога.