Atletski savez Vojvodine proglasio najbolje za 2022.

Ivana Vuleta (AK Vojvodina, Novi Sad) i Vedran Samac (AK Srem, Sremska Mitrovica) proglašeni su za najbolje u seniorskoj kategoriji u 2022. godini u izboru Atletskog saveza Vojvodine.

Na svečanosti u prostorijama Sportskog saveza Vojvodine u Novom Sadu, kojoj su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, predsednik ASV Goran Obradović uručio je pehare takmičarima u svim starosnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

To su mlađi seniori Tamara Milutinović (Vojvodina) i Slavko Stević (Srem), juniori Adriana Vilagoš (SAK Senta) i Strahinja Radaković (Vojvodina), mlađi juniori Dunja Sikima (Banat, Zrenjanin) i Gregor Sekulić (Maraton, Sombor), pioniri Mina Mijatović (Borac, Klisa) i Nebojša Ilić (Vojvodina) i mlađi pioniri Ksenija Mrkela (Dinamo, Pančevo) i Aleksa Bajin (Proleter, Zrenjanin).


Dane Basta uručio je priznanje za najboljeg trenera Goranu Obradoviću, koji je Ivanu u skoku udalj vodio do svetske i evropske titule i predsedniku AK Vojvodina Dušanu Radojičiću za najbolji klub, kao i nagrade Vuleti i Samcu.

– Atletski savez Vojvodine postoji 102 godine i u tom periodu bilo je uspona i padova, a prošla, 2022. godina ostaće upisana zlatnim slovima. Naši atletičari osvojili su sve što je moglo da se osvoji – svetsko juniorsko zlato, dva zlata na Mediteranskim igrama, tri titule na Balkanskom prvenstvu, jedno evropsko i jedno svetsko zlato. Teško je da će tako nešto da se ponovi u bliskoj budućnosti, ali na nama je da svim atletičarima i trenerima obezbedimo što bolje uslove i da radimo na tome da se popravi status trenera – poručio je Goran Obradović, predsednik ASV.

Ivana Vuleta je u skoku udalj u 2022. odbranila titulu svetske prvakinje u dvorani da bi potom osvojila evropsko zlato na otvorenom.


– S obzirom na to u kakvim sam problemima bila 2020. početkom korone, pa i povređena i onda je došlo to čuveno četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021… koliko sam tada bila nesrećna zbog tog ishoda, toliko sam sa današnje tačke gledišta ipak zahvalna na tome jer sam nastavila i vratila se u najboljem mogućem svetlu. Prošla sezona i jeste zvanično bila moja najuspešnija u karijeri. I ove imam velikih izazova gde treba takve stvari da ponovim – rekla je posle primljene nagrade Ivana Vuleta.

Atletski Savez Vojvodine