Nikad ranije prelazni rok

SRPSKI ATLETSKI SAVEZ OBJAVIO JE DA ĆE OVOGODIŠNJI PRELAZNI ROK POČETI 24. OKTOBRA, TRAJAĆE DO 21. NOVEMBRA I KAO I DO SAD BIĆE OBAVLJEN PODELJEN U ČETIRI SEGMENTA.

Nešto ranije nego uobičajeno odviće se ovogodišnji transfer period. Praksa je bila da se on održava u novembru, znao je da uđe i u decembar, ali ove godine se početak pomera za oktobar.

Kako se navodi u dokumentima koje je objavio SAS registracija novih atletičara košta 100 dinara, a ukoliko je neko izgubio postojeću takmičarsku legitimaciju da bi dobio novu moraće da plati 500 dinara.

Od prošle godine ponovo je dozvoljena  registracija stranih državljana, a jedan po disciplini može da takmiči na Ekipnom prvenstvu Srbije. Za njih ne važi prelazni rok, oni mogu da budu registrovani tokom cele godine i njihova prijava klub košta 1200 dinara.

Miodrag Tresović, prvenstvo Srbije 2022
Dvoransko Prvenstvo Srbije 2022. – 05. februar – 100m kvalifikacije, Bogdan Vidojković (Crvena zvezda), Miodrag Tresović (Crvena zvezda), Nemanja Jorgić (Sremska Mitrovica), Nemanja Dostanić (Zemun), Petar Trifunović (Košutnjak); Foto: Atlex

Takođe klubovi moraju svake godine da obnavljaju dozvole za rad, a to će morati da urade u periodu od 24. oktobra do 31. decembra ove godine po ceni od 15000 dinara. Ukoliko neko ne završi proceduru u zadatom periodu naknadnu registraciju će morati da plati 30000 dinara.

Detaljnije o najavi predstojećeg prelaznog roka možete pogledati ovde.

Što se tiče prelaznog roka on će se održati u 4 faze, odnosno četiri nedelje.

U prvoj (računa se 5 radnih dana samo u svakoj bez vikenda) atletičari podnose zahtev za ispisnicu, sledeće nedelje klubovi su u obavezi da odgovore na te zahteve, nakon čega u trećoj klubovi podnose zahteve za registraciju novih članove. To znači da će se između 7.-13. novembra tačno znati transferi za narednu sezonu, a u poslednjoj četvrtoj nedelji SAS na osnovu pristigle dokumentacije odobrava ili poništava prelazak.

Atletski Savez Vojvodine