OAK Vrbas

OAK VRBAS | Vrbas

kontakt podatci

Atletski sport u Vrbasu se javlja u posleratnim godinama, odnosno 27.02.1956. godine, kada je osnovan atletski klub „Radnik”. Klub kasnije menja naziv u AK „Kombinat”, AK „Vrbas”, „Soko Vrbas” pa u OAK  „Vrbas”. Treneri su bili bivši atletičari: Slobodan Vujičić, Đurđević Božidar, Đura Capko, Vladimir Njaradi.

 Najistaknutiji rezultati postignuti su od 1960. godine i vezani su za ime: Vladimira Njaradia u troskoku (14 puta seniorski reprezentativac) i za Desu Perović, reprezentativku u bacanju kugle za juniorke. Osamdesetih godina Klub je dao i nekoliko juniorkih reprezentativaca Vojvodine: Benuš Moric, Todorović Nedeljko i Papuga Vesna. Devedesetih godina najboli su Nenad Njaradi i Danilo Njaradi u troskoku i u skok u dalju.

Najveći ekipni uspeh klub je postigao osvojivši 2 puta ekipno Državno prvenstvo u krosevima (1998. i 2000. godine) u muškoj seniorskoj konkurenciji. Najistaknutiji takmičari tog vremena su bili: Alempić Vujadin, Raičević Goran, Dević Borisav, Tepavčević Predrag, Mišović Zdravko, Kasalica Nikola i Rukavina Milan.

Atletski Savez Vojvodine