Pokrajinski sekretar za sport primio Adrianu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je  Adrianu i Đerđe Vilagoš, nakon velikog uspeha na Evropskom prvenstvu i osvajanje srebrne medalje.

Basta je čestitao našoj atletičarki na postignutom uspehu i pohvalio je za energiju i istrajnost koju je pokazala na ovom takmičenju, saopšteno je iz Vlade AP Vojvodine.

– Verovali smo da će Adriana imati snage da bude među najboljim seniorima na takmičenju u Minhenu, i ona je pokazala da se šampioni prepoznaju kada je najteže. Posebno je zadovoljstvo što je Vojvodina uspela da iznedri jednu ovakvu sportistkinju. Pokrajinska vlada je prethodne dve godine stipendirala Adrianu, a sada to čini resorno ministarstvo. Trudićemo se i dalje da je podržimo u pripremama za Olimpijske igre u Parizu – istakao je Basta, koji se ovom prilikom interesovao i za podršku koju bi Sekretarijat mogao pružiti našoj mladoj takmičarki kada je reč o opremi i uslovima u kojima trenira.

Adriana Vilagoš U20SP 2022, Kali (7)
U20 Svetsko prvenstvo Kali 2022. – 02/03 avgust – Adriana Vilagoš, bacanje koplja; Foto: decabild

On je istakao da se na njenom primeru još jednom može videti kako ulaganje u naše mlade sportiste donosi vrhunske rezultate. Basta je Adriani i njenoj majci i treneru Đerđi Vilagoš poželeo i nadalje mnogo uspeha i sjajnih odličja.

Adriana Vilagoš je zahvalila na čestitkama i značajnoj podršci Pokrajinske vlade, ističući da je posebno zadovoljna zbog ovog uspeha, koji je došao nenadano i nakon neizvesnog početka.

– Atmosfera je bila izuzetna, kao i podrška publike. Bacala sam sa iskusnim takmičarkama, najboljim u Evropi i to je bila velika čast. Početak nije bio najbolji, bilo je stresno, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle je sve krenulo mnogo bolje i počela sam da uživam u takmičenju. Na kraju sam osvojila drugo mesto u seniorskoj konkurenciji i bila sam veoma srećna zbog tog rezultata – navela je Vilagoš.

Atletski Savez Vojvodine